Vision Söderstaden 2030

Idag har finansborgarrådet Sten Nordin och stadsbyggnads- och fastighetsborgarrådet Kristina Alvendal presenterat visionsdokumentet Söderstaden 2030. I visionen anges utvecklingsplanerna för Johanneshovsområdet med omgivningar.

– Vi har valt att lansera det här visionsdokumentet under namnet Söderstaden. På så vis vill vi sätta fokus på den utvecklingspotential för bostäder, arbetsplatser och nöjesliv som det här området har. Det här är en vision, framtidsplanerna för Söderstaden är inte fastlagda ännu. Nu går visionsdokumentet ut till 4 000 boende och företagare i området som på så sätt får möjlighet att vara med och påverka planera för sin stadsdel, säger finansborgarrådet Sten Nordin (M).

– Söderstaden är ett av Stockholms mest spännande stadsutvecklingsområden. Här kan Götgatan förlängas till Globen, nya bostäder byggas och Slakthusområdet utvecklas till en plats för både företag och uteliv. Söderstaden blir navet när promenadstaden växer över de gamla tullarna, säger stadsbyggnads- och fastighetsborgarrådet Kristina Alvendal (M).

Visionsdokumentet samt högupplösta bilder finns på www.stockholm.se