Vision 2013 för Hornstull presenterad

Visionsbild för Hornstull 2013Stockholm stad har tillsammans med Bonnier Fastigheter och SL tagit fram ett förslag på nytt stadsdelscentrum i kvarteret Bulten i Hornstull.

– Visionen för Hornstull innebär en mer livfull och grön stadsdel. Torget som idag mest är en del av Långholmsgatan blir en naturlig mötesplats och genom att förbättra för gående och cyklister knyts Bergsundstrand och Högalid ihop. På längre sikt arbetar vi också vidare med att utveckla promenadstaden för att se till att Södermalm ska få bättre kontakt med Liljeholmen på andra sidan bron, säger stadsbyggnads- och fastighetsborgarrådet Kristina Alvendal (M).

– Allt fler reser med SL och för SL:s resenärer är trygghet och ökad service viktigt. Med fräscha, moderna och trygga kundmiljöer förbättras reseupplevelsen samtidigt som både stadens och kollektivtrafikens attraktivitet stärks, säger Christer G Wennerholm (M), ordförande i SL.

– Som långsiktig fastighetsägare i Stockholmsområdet känns det naturligtvis fantastiskt att få chansen att vara med och utveckla Hornstull. Vi tror att Hornstull har alla förutsättningar att kunna utvecklas till ett av Stockholms mest dynamiska och spännande områden, säger Tomas Hermansson, VD Bonnier Fastigheter.