Vem bygger bäst stad? Stadsutvecklarna grillar Stockholms största partier

Dennis Wedin (M) och Emilia Bjuggren (S), samt Kristina Alvendal. Bild: Stadsutvecklarna i Värtahamnen.

Artikel publicerad i ByggaStockholm 8 september 2022.

”Stockholm ska växa i harmoni med närområdet. Staden ska växa på ett ansvarsfullt och vackert sätt – det handlar inte bara om att bygga efter kvantitativa mål.”
– Dennis Wedin (M)


”Vilka ska kunna bo i vår stad? Just nu är det fler som flyttar från stan än in, många för att man inte har råd att bo i Stockholm. Vi måste bygga fler bostäder och hyresrätter med lägre hyror så att man har en instegschans.”
– Emilia Bjuggren (S)

Inför valet sänds ett specialavsnitt av podcasten Stadsutvecklarna där tempen tas på Stockholms ledning och opposition i en spännande och tankeväckande stadsbyggnadsdebatt – här sätts fingret på särskilt brännande stadsbyggnadsfrågor när makten i stadshuset ska vinnas.
Bland annat debatteras hur staden kan undvika att samhällsviktiga idrottsytor försvinner när bostäder ska byggas, Bromma flygplats framtid och ifall Östlig förbindelse ska bli verklighet. Självklart grillas också politikerna till att svara på om en förlängning av Spårväg City till Värtahamnen och Ropsten blir ett vallöfte!

I specialavsnittet debatterar Dennis Wedin (M), bostads- och fastighetsborgarråd i Stockholms stad, och Emilia Bjuggren (S), oppositionsborgarråd i Stockholms stad samt oppositionsledare i Miljö- och Hälsoskyddsnämnden och Exploateringsnämnden. Debatten modereras av Kristina Alvendal, Stadsutvecklarna i Värtahamnen.

– Vi är nu mitt inne i valrörelsens slutspurt och det är dags att lyfta de brännande stadsbyggnadsfrågorna i podden Stadsutvecklarna. På senare tid har det varit mycket fokus på den klimatsmarta staden, men med debatten vill vi också ha svar på hela hållbarhetsperspektivet, exempelvis hur vi bygger socialt hållbara stadsdelar som Värtahamnen planeras att bli, säger Kristina Alvendal, Stadsutvecklarna i Värtahamnen.

Läs gärna artikeln i sin helhet genom att klicka här.