Tre nya miljöprofilsområden: Norra Djurgårdsstaden, Västra Liljeholmen och stadens miljonprogram

Över hälften av världens befolkning bor i städer. Städerna blir allt viktigare för miljön, ekonomisk utveckling och social sammanhållning. Utvecklingen i städerna har en stor inverkan på hur vi kan motverka klimatförändringar och andra miljöproblem och samtidigt uppnå en hållbar tillväxt och goda livsvillkor. Vi vill skapa ett Stockholm som ligger i absolut framkant i världen när det gäller hållbarhet.

– Stockholm har utsetts till Europas första miljöhuvudstad. Vi har fått utmärkelsen för att Stockholm som stad visar vägen till ett miljövänligt stadsliv, för att vi kan påvisa konsekventa resultat och förmedla mål för framtiden. Hammarby Sjöstad var världens första hållbara stadsdel och med miljöprofilområdena tar vi steget vidare, säger miljö- och trafikborgarrådet Ulla Hamilton.

– I Västra Liljeholmen och Norra Djurgårdsstaden skapar vi nya attraktiva stadsdelar med med miljöprofil i världsklass. Promenadstaden växer vidare och binder samman nya stadsdelar med gamla. Idag tar vi ett stort steg för en hållbar och sammanhållen stad, säger stadsbyggnads- och fastighetsborgarrådet Kristina Alvendal.

– Stockholms miljonprogram ska vara en internationell förebild när upprustningen nu sker med en stark miljöprofil med höga ambitioner för förbättringar för både boende och miljön säger, ytterstads- och bostadsbolagsborgarrådet Joakim Larsson.