Sofia Malmsten – Årets Unga Fastighetskvinna 2022

Kristina Alvendal, Elina Lind Jörgensen, Sofia Malmsten, Nickie Excellie, Caroline Arehult och Biljana Pehrsson. Bild: Axel Ohlsson

Artikel skriven av Axel Ohlsson och publicerad i FastighetsSverige 8 september 2022.

Årets Unga Fastighetskvinna 2022 har korats. Årets vinnare av den prestigefyllda utmärkelsen är Sofia Malmsten, vd och grundare av Parametric Solutions.

Utdrag ur artikeln:

Juryn, bestående av Kristina Alvendal (ordf), Biljana Pehrsson och Caroline Arehult, ger följande motivering till vinnaren:
”Årets Unga Fastighetskvinna utmanar på fler än ett sätt.
Redan under utbildningen började hennes intresse för det som just nu påverkar vår samtid, de flesta branscher och som många vill lära sig mer om.
Tidigt insåg hon att tvärvetenskapliga och nytänkande kopplingar mellan teknik och områden som arkitektur, digitalisering, samhällsplanering och hållbar utveckling är av avgörande betydelse för att påverka och modernisera fastighetsbranschen.
I sina olika roller har hon samlat kunskap och kontakter både nationellt och internationellt. Detta har lett till att hon redan fått en rad utmärkelser inom bland annat innovation och start up.
Årets Unga Fastighetskvinna är en verklig förebild genom att både äga bolag och implementera nya affärsmodeller i en traditionell bransch. Vi har bara sett början på framtidens bedrifter för Årets Unga Fastighetskvinna 2022.
Årets Unga Fastighetskvinna 2022 är Sofia Malmsten, vd och medgrundare till Parametric.”


Läs gärna artikeln i sin helhet genom att klicka här.