Senaste metoden: Stadsdel marknadsförs med musikvideo

En ny stadsdel ska växa fram i Värtahamnen. Nu säljs det kommande området in med popband och musikvideo. 

För första gången lanseras en av Stockholms kommande stadsdelar med hjälp av musikartister och en musikvideo. Det är nya Värtahamnen som nu marknadsförs in till tonerna av The Magnettes.

– Vi pratar alldeles för mycket om byggnader, kvadratmeter och gator men är dåliga på att sätta människan i centrum. Det vill vi ändra på, säger Kristina Alvendal, Fastighetsägarna Värtahamnen.

Det hela började som ”en helt galen idé” för några månader sedan.

– Vi satt och diskuterade om hur vi ska lyckas fånga känslan i ett område som ska vara levande, öppen och nyskapande men som idag är den totala motsatsen. Vi kom fram till att vi måste fokusera på att beskriva känslan, säger Kristina Alvendal som var stadsbyggnadsborgarråd i Stockholm 2008-2010.

Där och då föddes idén om att föra in musik i marknadsföringen av stadsdelen. Pajalabandet The Magnettes, som spelar livfull och glad pop, kontaktades.

– Det var så knäppt och kul att det var omöjligt att tacka nej, säger Rebecka Digervall från The Magnettes.

– Det här är en cool och tokig idé, helt oemotståndlig. Vi vill marknadsföra området genom att ha människan i centrum, inte byggnader. Stadsdelen är inte tillrättalagd och tråkigt utan levande och busig med olika typer av människor, säger Kristina Alvendal.

Värtahamnen planeras innehålla 2000 lägenheter och närmare 10 000 arbetsplatser och stå klart tidigast 2021. Musikvideon lades upp i veckan.

– Vi går i bräschen för hur man arbetar med att marknadsföra stadsdelar och projekt. Det här är framtiden, säger Kristina Alvendal.

 

http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/senaste-metoden-stadsdel-marknadsfors-med-musikvideo/repqfo!L9BvUITHGIgCXtz0NH7SDQ/