Rödgrönt experiment stoppar Stockholms utveckling

– Det rödgröna experimentet vill göra det svårare för människor att bo i Stockholm. Socialdemokraterna går till val på att återinföra fastighetsskatten och miljöpartiet tycker att man kan belåna huset om man inte har råd att betala den. Men att driva människor från sina hem är inte nog, dessutom har de rödgröna i Stockholm röstat nej till drygt hälften av de bostäder som vi tagit beslut om under mandatperioden.

Det säger Stockholms stadsbyggnads- och fastighetsborgarråd Kristina Alvendal (M) i en kommentar till de rödgrönas fastighets- och bostadspolitik.

Av de rödgröna partierna, Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet, har ett eller flera röstat nej till totalt 7 556 bostäder i Stockholm under mandatperioden. Det är drygt hälften av de lägenheter som påbörjats.

– Alliansen står för att Stockholm ska vara en stad att flytta hemifrån i. De rödgrönas politik tycks gå ut på att Stockholm ska bli en stad man tvingas flytta ifrån, avslutar stadsbyggnads- och fastighetsborgarrådet Kristina Alvendal (M).

Stadshusalliansens mål är att påbörja 15 000 nya bostäder under mandatperioden. I april 2010 hade 15 802 nya bostäder påbörjats varav mer än 6 400 är hyresrätter.