Poliskris väntar om de rödgröna partierna får bestämma

Justitieminister Beatrice Ask (M) och polisstyrelsens ordförande i Stockholms län Kristina Alvendal (M) skriver idag på Svd.se om hur höstens val blir ett vägval mellan alliansens fortsatta satsningar på människors vardagstrygghet och närvarande poliser, och de rödgröna som nedrustar polis- och rättsväsende.

”Efter socialdemokraternas besparingar och nedläggningar inom polisen har Alliansen under de gångna fyra åren genomfört den största satsningen någonsin på rättsväsendet. Vi har öppnat 27 nya lokala poliskontor i Stockholms län. I både ytterstadsområden och i länets landsbygd finns nu rättsväsendet åter på plats som en naturlig del av vardagen. Vid varje nytt kontor finns fyra till åtta nya poliser som är verksamma bland boende i området. Med polis nära medborgarna underlättas samarbetet med boende, föreningar och ideella krafter. 

(…)

Stockholms medborgare ska känna sig trygga oavsett årstid, tidpunkt och plats. En del har blivit bättre men det återstår mycket för att alla ska känna sig trygga. I september står valet mellan ett vänsterexperiment med en återgång till ett nedrustat rättsväsende och en allians som storsatsar på trygghetsfrågor.”

Läs hela artikeln på: http://www.svd.se/