Oppositionens löften i riksdagen nonchaleras av partikamraterna

I riksdagen ställer S, V och MP ut storslagna löften om bostadsbyggande, men lokalt agerar partierna helt annorlunda. Om S, V och MP hade fått styra Stockholm hade varannan bostad aldrig blivit byggd. Av de bostäder som den styrande borgerliga alliansen har fattat beslut om under mandatperioden har vänstertrion sagt nej till varannan eller mer exakt 7556 stycken.

– S pratar gärna vitt och brett om hur mycket de skulle vilja bygga, även i Stockholm. Men när de tvingas samarbeta med V och MP kan de i praktiken bara nå upp till hälften. Det gör att deras löften inte är något annat än tomma ord, säger stadsbyggnads- och fastighetsborgarrådet Kristina Alvendal (M).

– Stockholm ska vara en dynamisk stad som går att flytta till och där unga kan flytta hemifrån. Med en rödgrön politik stannar Stockholm, det är alldeles tydligt utifrån deras agerande under den här mandatperioden, säger Kristina Alvendal (M).

Rapporten ”Mer än var tredje ny bostad försvinner” släpptes för ett år sedan. Sedan dess har vänsterpartierna sagt nej till en ännu större andel av de planerade bostäderna i Stockholm och nu kommer därför en ny rapport med namnet ”Varannan ny bostad försvinner”.

Ladda ned rapporten Varannan ny bostad försvinner »
(PDF, 44 kB)