Nytt poliskontor på Medborgarplatsen

Polisstyrelsen tog i våras beslutet i att öppna 12 nya poliskontor i Stockholms län utöver de 15 som redan finns. I dag öppnades det andra av de nya kontoren på Medborgarplatsen av polisstyrelsens ordförande Kristina Alvendal (M).

-Resultatet av de lokala poliskontoren har varit mycket positivt. Kontorspolisernas främsta uppgift är att vara ute på gator och torg bland de människor som bor och verkar i området. Polisens närvaro betyder mycket för människors trygghet och verkar hämmande på såväl klotter och skadegörelse som misshandel och grövre brott, säger polisstyrelsens ordförande Kristina Alvendal (M).

– Jag vill önska kontorspoliserna ett stort lycka till och till alla som bor och verkar på Södermalm vill jag säga, tveka inte att ta kontakt med polisen. Polisen är här för er, säger polisstyrelsens ordförande Kristina Alvendal (M).

Bakgrund
De nya lokala poliskontoren kommer successivt att öppna på dessa platser under hösten/vintern: Älvsjö, Medbograrplatsen, Slussen, Rissne/ Hallonbergen, Upplands Väsby, Sollentuna/ Malmvägen, Upplands bro, Orminge, Brandbergen, Storvreten, Fornhöjden.

Den första etappen skedde 2006 och innebar att 15 kontor öppnade och med den andra etappens 12 nya kommer det att finnas 27 kontor i länet. Det tidigare kontoren ligger i Bagarmossen, Fisksätra, Fittja, Hallunda, Hovsjö, Husby, Hässelby Gård, Jakobsberg, Jordbro, Ronna, Rågsved, Skogås, Skärholmen, Tensta och Vårby.