Ny lekplats i Kungsträdgården invigd i dag

img_0604.jpgI dag onsdagen den 9 juni, har Kungsträdgårdens nya plats för lek invigts av stadsbyggnads- och fastighetsborgarrådet Kristina Alvendal (M). Platsens innehåll skall växla från år till år och på så sätt är vi öppna för nya idéer och kan presentera något nytt och spännande årligen, för de minsta besökarna.

– Kungsträdgården är i dag tillgänglig för alla, både stora som små, med alla evenemang. Platsen för lek är ett exempel på hur barnen tas med i planeringen när vi skapar en stadsmiljö där både barn och vuxna kan trivas, säger stadsbyggnads- och fastighetsborgarrådet Kristina Alvendal (M).

Bakgrunden till att Kristina Alvendal (M) har tagit detta initiativ är att många barnfamiljer bor i staden och därför efterlyser lugna, gröna och barnvänliga stadsmiljöer, samt att antal små besökare i Stockholm City är stort.

Om Kungsträdgården
Parken var i äldre tider en trädgård för kungafamiljens räkning och inte upplåten för allmänheten. På den tiden var parken en inhägnad lustgård. På 1700- talet blev Kungsträdgården tillsammans med Humlegården Stockholms första parker som allmänheten fick besöka. Kungsträdgården har ett bra läge mitt i Stockholms innerstad, med unika värden som vatten och grönska.