Haninge och Upplands Väsby får nya poliskontor

Polisstyrelsen tog i våras beslutet att öppna 12 nya poliskontor i Stockholms län utöver de 15 som redan finns. Under måndagen och tisdagen öppnades det tredje och fjärde av de nya kontoren.

Under måndagen öppnades det tredje av de nya kontoren i Brandbergen i Haninge kommun, av polisstyrelsens ordförande Kristina Alvendal (M). Haninge kommun har sedan tidigare ett poliskontor i Jordbro.

– Under mandatperioden kommer Stockholms län totalt att få 27 nya poliskontor i de områden där närvaron av poliser hitintills varit låg. Nu kommer även polisen till Brandbergen som ett resultat av regeringens satsning på polisväsendet, säger polisstyrelsens ordförande Kristina Alvendal (M).

– Det här nya poliskontoret visar på allas vilja att arbeta för invånarnas trygghet här i Haninge. Närheten och polisernas lokala förankring skapar förtroende. Från kommunen upplever vi att samarbetet fungerar mycket bra och det ska vi bygga vidare på, säger kommunstyrelsens ordförande i Haninge, Gilbert de Wendel (M).

Under tisdagen var det Upplands Väsbys tur att få fler poliser.

– Polisen finns nu i Väsby centrum samlokaliserat med kommunens viktiga trygghetssatsningar. Dessa verksamheter kommer att vara bra komplement till varandra för att skapa trygghet i området, säger Kristina Alvendal (M).

– Att poliser finns ute på gator och torg betyder mycket för människors trygghet. För att arbetet ska få största möjliga effekt krävs dessutom samarbete med andra goda krafter i lokalsamhället, avslutar polisstyrelsens ordförande Kristina Alvendal (M).

Bakgrund
De nya lokala poliskontoren kommer successivt att öppna på dessa platser under hösten/vintern: Älvsjö, Medborgarplatsen, Slussen, Rissne/Hallonbergen, Upplands Väsby, Sollentuna/Malmvägen, Upplands bro, Orminge, Brandbergen, Storvreten, Fornhöjden.

Den första etappen skedde 2006 och innebar att 15 kontor öppnade och med den andra etappens 12 nya kommer det att finnas 27 kontor i länet. Det tidigare kontoren ligger i Bagarmossen, Fisksätra, Fittja, Hallunda, Hovsjö, Husby, Hässelby Gård, Jakobsberg, Jordbro, Ronna, Rågsved, Skogås, Skärholmen, Tensta och Vårby.