Kultur, restauranger och 100 nya bostäder på Brunkebergstorg

BrunkebergstorgIdag har finansborgarrådet Sten Nordin och stadsbyggnads- och fastighetsborgarrådet Kristina Alvendal presenterat planerna för Nya Brunkebergstorg. Satsningen, som genomförs tillsammans med Stena Fastigheter och Statens Fastighetsverk, är den största någonsin för att skapa liv och trivsel i City. I planerna ingår 100 nya hyresrätter, ett uppfräschat torg, nya kulturlokaler och plats för nya butiker och restauranger.

– Stockholms strävan är att vara en stad i världsklass. Stockholmarna och alla de som besöker Stockholm ska känna att det här är en fantastisk stad att vistas i. Här ska det finnas kommunal service med hög kvalitet, bostäder, modern miljövänlig kollektivtrafik, plats för företag att växa och en trygg stadsmiljö. Och här ska finnas ett stort utbud av kultur, nöjen, restauranger och shopping, säger finansborgarrådet Sten Nordin (M).

– Jag är glad att kunna presentera det första steget i Cityinitiativet. Nu förändras en livlös baksida till ett upplevelsetorg med aktiviteter, restauranger och kulturlokaler. Därmed skapas en tryggare plats utan gatuprostitution och droghandel. Med hundra nya bostäder blir det liv dygnet runt vilket stämmer väl med min vision för i City, säger stadsbyggnads- och fastighetsborgarrådet Kristina Alvendal (M).

–  Med satsningen på Nya Brunkebergstorg bygger vi bort gammal, död betongstad och skapar en trygg, livfull stadsmiljö där människor kommer att vilja vistas, vilket är raka motsatsen till hur det är på den här platsen idag. Hundra nya bostäder, varav en majoritet hyresrätter gör projektet extra positivt. Tillsammans med fastighetsägare och andra går vi nu vidare i arbetet för ett Stockholm i världsklass, säger finansborgarrådet Sten Nordin (M).

–  Nya Brunkebergstorg kommer att bli en plats där många olika aktiviteter kommer äga rum. På torget skapas förutsättningar för en scen, för tillfälliga idrottsevenemang och till och med för en isbana vintertid. Tillsammans med de nya restaurangerna och uteserveringarna blir Brunkebergstorg en mycket trevlig miljö, säger stadsbyggnads- och fastighetsborgarrådet Kristina Alvendal (M).

Fakta:
•      Ett nytt aktivitets- och kulturtorg
•      Nya restaurang- och cafélägen
•      Nya butikslokaler
•      Nya kulturlokaler
•      100 nya bostäder i City, varav majoriteten hyresrätter
•      Färdigt 2011-2012