Krook och Kulle får gator uppkallade efter sig

Skådespelarna Margaretha Krook och Jarl Kulle får varsin gata uppkallad efter sig i Hägersten. Gatorna ligger precis norr om Örnsbergs tunnelbanestation.

– Jag tycker att det är viktigt att hedra personer som gjort förtjänstfulla insatser med gatunamn. Margaretha Krook och Jarl Kulle stämmer väl in på den beskrivningen och det är med glädje som jag nu kan föreslå dem varsin gata, säger stadsbyggnads- och fastighetsborgarrådet Kristina Alvendal (m).

Margaretha Krook (1925-2001) var en av 1900-talets mest älskade skådespelerskor. Hon var mästare på att både göra både dramatiska och komiska roller. Hon har bl.a. medverkat i Mor Courage, Morrhår och ärtor och läst dikten Nyårsklockan vid Skansens nyårsfirande.

Jarl Kulle (1927-1997) anses vara en av de främsta skådespelarna i sin generation. Han arbetade både vid Dramaten, Oscarsteatern och har medverkat i flera filmer. Bland rollerna märks insatserna i Lång dags färd mot natt, My fair lady och Fanny och Alexander. Också Kulle har läst dikten Nyårsklockan vid Skansens nyårsfirande.