Kristina Alvendal ställer inte upp för omval

Stadsbyggnads- och fastighetsborgarrådet Kristina Alvendal meddelar idag att hon inte ställer upp till omval till posten som borgarråd i Stockholm.

–  Efter fyra år som borgarråd har jag bestämt mig för att göra något annat. Tiden efter ett val innebär alltid tankar om framtiden och jag känner att jag inte kan lova stockholmarna ytterligare fyra år som borgarråd. Därför väljer jag nu att gå vidare, säger Kristina Alvendal.

– Jag är mycket stolt över att ha levererat det jag lovat som borgarråd. Under perioden har Stockholm fått en ny kostym att växa i för de kommande decennierna, Promenadstaden, vi har påbörjat 17 000 nya bostäder och jag har lagt grunden för en ny arkitekturstrategi, grönstrategi och 15 000 nya träd, säger Kristina Alvendal.

– Stockholm är en fantastisk stad och det har varit mycket roligt att arbeta med och för stockholmarna. Jag ser fram emot att vara med och utveckla Stockholm i kommande roller, säger Kristina Alvendal.