Kristina Alvendal en av Sveriges 101 supertalanger

När Veckans Affärer listar Sveriges supertalangar inom politik och näringsliv 2009 kommer stadsbyggnads- och fastighetsborgarrådet Kristina Alvendal (M) på plats 32. Enligt motiveringen har hon ”på kort tid blivit en av Stockholms mest kända politiker och medverkat till att stadsbyggnadsdebatten i Stockholm är en av de hetaste på decennier.”

– Det är fantastiskt roligt att höra att de frågor jag driver ger eko i ett bredare sammanhang. Utmärkelsen visar att det finns ett stort intresse för vad som händer i Stockholm och att vi som är politiska företrädare kan göra avtryck, säger Kristina Alvendal (M).

Hela motiveringen lyder: En av få politiker med bakgrund i näringslivet. Jurist som började som komunikationskonsult på Kreab, har varit etableringschef för Lidl och chef för public affairs på GlaxoSmithKline. Som fastighetsborgarråd har hon på kort tid blivit en av Stockholms mest kända politiker och medverkat till att stadsbyggnadsdebatten i Stockholm är en av de hetaste på decennier.

Affärstidningen Veckans Affärer listar varje år 101 supertalanger inom politik och näringsliv. Årets segrare blev Daniel Ek, grundare till musiktjänsten Spotify.