Kristina Alvendal är Årets Samhällsbyggare 2017!

Det går en röd tråd genom hela hennes yrkesliv och det är – samhällsbyggnad och främjande av samhällsutvecklingen. Hon har hela tiden stått för nydaning och transparens och har varit initiativtagare till många samarbeten som drivit samhällsutvecklingen framåt.

Hon har satt begreppet ”stad” på kartan och tydligt arbetat mot utveckling av den trygga, klimatsmarta staden, där det finns goda stadsmiljöer och intressanta platser. Hennes förmåga att röra sig mellan näringslivet och politiken är unik.

Så lyder motiveringen till att Kristina Alvendal, VD på Alvendal AB, idag har tilldelats utmärkelsen Årets samhällsbyggare 2017.

– Jag är oerhört glad och så klart stolt över denna utmärkelse säger Kristina Alvendal. Det är ett tydligt kvitto på att det jag åstadkommit tillsammans med andra hittills både har uppmärksammats och uppskattats fortsätter Kristina. Mina erfarenheter från politiken och från den privata fastighetsbranschen ger mig en kompetensmix som jag har mycket användning för i mitt sätt att arbeta, avslutar Kristina Alvendal.

-Det är fantastiskt roligt att presentera Kristina Alvendal som Årets Samhällsbyggare 2017 eftersom hon brinner för hållbar stadsutveckling, säger Sara Haasmark, VD Samhällsbyggarna.

Priset Årets Samhällsbyggare har delats ut sedan 2013. Den 11 oktober delades årets pris ut vid middagen i samband med seminariekonferensen Samhällsbyggnadsdagarna. Priset är, förutom den hedervärda titeln, en statyett av konstnären Carl-Gustaf Ekberg.

Juryn 2017 har bestått av:
Biljana Pehrsson, VD Kungsleden,
Lise Langseth seniorkonsult
Erik Selin, VD Balder,
Stefan Engdahl, chef verksamhetsområde Samhälle Trafikverket
Jan Wejdmark, ordf. Samhällsbyggarna och
Sara Haasmark, VD Samhällsbyggarna

Samhällsbyggarna

Samhällsbyggarna är en branschövergripande ideell nätverksorganisation med 5000 medlemmar. Samhällsbyggarna är unika i sin bredd med spetskompetens inom samhällsbyggnadsområdets alla delar. Alla som verkar inom Samhällsbyggnadssektorn är välkomna som medlemmar. Med fler kompetenser, erfarenheter och synpunkter skapar vi ett bättre och mer hållbart samhälle för alla.

https://www.mynewsdesk.com/se/samhaellsbyggarna/pressreleases/kristina-alvendal-aer-aarets-samhaellsbyggare-2017-2206456