Karolina Keyzer blir ny stadsarkitekt i Stockholm

Karolina Keyzer, 44 år, har anställts som ny stadsarkitekt i Stockholms Stad. Hon kommer närmast från Wingårdh Arkitektkontor där hon har varit anställd sedan 1997. Karolina är utbildad arkitekt från KTH och har tidigare arbetat hos Ove Hidermark Arkitektkontor och Rosenbergs Arkitektkontor. Hon tillträder tjänsten den 23 augusti.

– Som stadsarkitekt kommer Karolina Keyzer att ha en nyckelroll i utformandet av framtidens Stockholm. Stadsarkitektens roll blir allt viktigare och jag ser fram emot att arbeta med Karolina Keyzer i hennes viktiga arbete som bl.a. kommer att inbegripa en ny arkitekturstrategi för Stockholm, säger stadsbyggnads- och fastighetsborgarrådet Kristina Alvendal (M).

 – Det är med stor glädje jag efter sommaren tar mig an det viktiga uppdraget som stadsarkitekt i Stockholms Stad. Just nu är många processer igång där Stockholms unika karaktär kommer att tillföras nya lager. Det är en fantastisk uppgift att få delta i arbetet där staden behåller och utvecklar en stadsbild i världsklass, säger Karolina Keyzer.

– Stockholms stad är i stor förvandling med många stora projekt som påverkar stadens utseende. Därför är det viktigt att Stockholms stad satsar på att få nya impulser utifrån. Karolina Keyzer är därför ett bra val, hon har bred erfarenhet och stor kunskap från många viktiga projekt runt om i Sverige, säger stadsbyggnadsdirektör Susanne Lindh.

Stockholms förste stadsarkitekt var Nicodemus Tessin d. ä. som tillträdde år 1661.