Jämtin gillar Alliansens polispolitik

Regeringens mål med 20 000 nya poliser i landet fram till 2010 står fast. Med fler poliser i länet kan Stockholmspolisen utöka goda och trygghetsskapande verksamheter.

– Vi kommer att vara minst 700 fler poliser i Stockholms län jämfört med när Carin Jämtin satt i regeringen förra mandatperioden. Under 2009 öppnar vi fler lokala poliskontor. Med en stärkt närvaro i det offentliga rummet kommer länet att bli tryggare, säger Polisstyrelsens ordförande Kristina Alvendal (M) i en kommentar till Carin Jämtins utspel om att polisen inte gör sitt jobb, trots regeringens rekordsatsning på fler poliser.

– Av Stockholmspolisens verksamhetsberättelse från 2008 framgår att fler brott redovisas till åklagare med åtal som följd. Detta är ett bevis på att polisen lyckas bra i sitt arbete och i sin metodutveckling, säger Kristina Alvendal (M).

– Polisen är viktig för människors trygghet och jag är glad över att Carin Jämtin i dag har uttryckt stöd för alliansregeringens rekordstora satsning på polisverksamheten, säger Kristina Alvendal (M).