Gösta Bohmans plats invigd

Idag invigdes Gösta Bohmans plats på Östermalm. Platsen är belägen vid Karlaplan alldeles framför Fältöversten. Vid ceremonin talade stadsfullmäktiges ordförande Bo Bladholm och stadsbyggnads- och fastighetsborgarrådet Kristina Alvendal. På plats medverkade bl.a. utrikesminister Carl Bildt som många år arbetade nära Gösta Bohman.

Avtäckningen av skylten. Medverkande: Stadsfullmäktiges ordförande Bo Bladholm, stadsbyggnads- och fastighetsborgarrådet Kristina Alvendal. Fotograf: Per Hagwall.– Engagemanget för Stockholms utveckling var en stor del i Gösta Bohmans gärning. Jag är mycket glad över att förära Gösta Bohman en plats i den stadsdel som han under många år levde i, säger stadsbyggnads- och fastighetsborgarrådet Kristina Alvendal (M)

Gösta Bohman (1911-1997) var en engagerad stockholmare som länge var aktiv i stadens utveckling. Mest känd är han som moderaternas partiledare vilket han var mellan 1970-1981. Gösta Bohman satt länge som ledamot i fastighetsnämnden Han började 1942 som opolitisk representant för Handelskammaren, med syftet att företräda näringslivets erfarenheter och intressen. Som ordförande för den dåvarande Stockholmshögern ledde han 1962 en hel valrörelse mot grävskopornas raseri. Gösta Bohman bodde länge på Östermalm och det passar därför mycket bra med en plats in vid Karlaplan som bär hans namn.