Första spadtaget för 57 nya lägenheter i Kista

spadtag-kista-thumbnail.jpgI dag tog stadsbyggnads- och fastighetsborgarrådet Kristina Alvendal det första spadtaget för 57 nya lägenheter i Kista gård. Bakom projektet står byggbolaget Veidekke.

– Kista gård är en del av framtidsvisionen Kista Science City. Projektet innehåller en blandning bostäder och arbetsplatser i sex slutna kvarter med bullerskyddade gårdar, säger stadsbyggnads- och fastighetsborgarrådet Kristina Alvendal (M).

– Kista gård, som kommer att bestå av totalt 690 nya lägenheter, är ett bra exempel på att stadens gränser flyttar sig utåt och visar hur vi skapar nya attraktiva miljöer i hela staden i överensstämmelse med visionen om promenadstaden, avslutar stadsbyggnads- och fastighetsborgarrådet Kristina Alvendal (M).

Veidekkes del av den nya stadsdelen, BRF Herrgårdsparken, omfattar 57 bostadsrättslägenheter, 2–5 rum och kök, samtliga med balkong eller terrass. Flertalet av lägenheterna vänder sig mot söder och mot den stadspark som staden kommer att anlägga i anslutning till Kista Gård.

En bild från spadtaget föreställande Kristina Alvendal och Per-Martin Eriksson, VD Veidekke Bostad, bifogas detta pressmeddelande. Bilden är fri för publicering.
Spadtag för BRF Herrgården