Förbjud busarna på arenan

– De som slåss ska inte få komma in på fotbollsarenan. Det är dags att neka fotbollshuliganerna tillträde till fotbollsmatcherna och om det är möjligt borde de också åläggas med förbud att vistas i området kring arenan.

Det säger polisstyrelsens ordförande Kristina Alvendal (m) i en kommentar till bråket i samband med gårdagens match. Alvendal vill se ett nytt system med elektroniska personliga biljetter och legitimation. Detta för att klubbarna ska ges möjlighet att neka huliganerna inträde. Det bör också bli möjligt för polisen att utdöma tillträdesförbud för enskilda personer. Idag är det klubbarna som äger frågan.

– Dessa huliganer är ju inte intresserade av fotboll eftersom de ägnar fotbollsmatchen åt att slåss och kasta livsfarliga fyrverkerier på planen. De har ingenting på matcherna att göra, säger Kristina Alvendal (m).

– Arenaförbudet bör kombineras med anmälningsplikt hos polisen. Fotbollsmatcherna måste kännas trygga och roliga för besökarna. Många ser på fotboll tillsammans med sina barn och det är helt orimligt att matcherna då ska präglas av våld. Det ska straffa sig för dem som bråkar under fotbollsmatcherna, säger Kristina Alvendal (m).