Elva nya poliskontor i länet

På måndag väntas polisstyrelsen i Stockholms län ta beslut om att öppna 11 nya poliskontor i Stockholms län. Det mål som regeringen har satt med 20 000 poliser i landet fram till 2010 gör att Stockholmspolisen nu kan utöka goda och trygghetsskapande verksamheter som att öppna nya lokala poliskontor.

– Att öppna nya poliskontor i områden där närvaron av poliser tidigare varit låg är en följd av alliansens rekordstora satsning på polisen. Särskilt viktigt är det att finnas till hands där mycket folk rör sig och med fler poliser ute bland stockholmarna kommer länet att bli tryggare, säger polisstyrelsens ordförande Kristina Alvendal (M).

– De lokala poliskontoren betyder mycket positivt i områdena där de finns. Det brottsförebyggande arbetet med särskild inriktning mot ungdomar utvecklas på ett bra sätt. Trygghetsmätningar visar att de boende uppskattar den ökade polisnärvaron. Vi kan också redan se resultat av ökad samverkan med skola, socialtjänst och frivilligorganisationer, säger länspolismästare Carin Götblad.

De nya lokala poliskontoren kommer att finnas på Medborgarplatsen, Slussen, Älvsjö, Rissne/Hallonbergen, Upplands Väsby, Sollentuna/Malmvägen, Upplands bro, Orminge, Brandbergen, Storvreten och Fornhöjden och börjar öppnas under hösten.

Satsningen på lokala poliskontor är långsiktig. Den första etappen skedde 2006 och innebar att 15 kontor öppnade och med den andra etappens 11 nya kommer det att finnas 26 kontor i länet. Det tidigare kontoren ligger i Bagarmossen, Fisksätra, Fittja, Hallunda, Hovsjö, Husby, Hässelby Gård, Jakobsberg, Jordbro, Ronna, Rågsved, Skogås, Skärholmen, Tensta och Vårby.