Citys bortglömda plats får urban marknad

Järnvägsparken. Foto: Jens ErikssonNu ska en av Stockholms mest centrala och samtidigt mest bortglömda platser – Järnvägsparken – få nytt liv. På tisdagens möte med fastighetsnämnden kommer stadsbyggnads- och fastighetsborgarrådet att uppdra åt fastighetskontoret att hitta ett sätt att skapa en urban marknadsplats.

– Järnvägsparken är en av de fulaste miljöer som finns i Stockholms innerstad och är definitivt ingen plats vi stockholmare uppehåller oss vid. Med en urban marknad kan vi skapa folkliv och även ge den här trista platsen en dragningskraft och ett stadsmässigt gatumyller, säger stadsbyggnads- och fastighetsborgarrådet Kristina Alvendal (M).

– Förebilden är London där bland annat Camden market och Portobello road finns och jag hoppas även att vi kan hitta fler likande platser som lämpar sig för marknadsplatser. Längst med Norr mälarstrand och under St Eriksbron skulle kunna bli magneter för folk som vill köpa och sälja till exempel antikviteter eller böcker, säger Kristina Alvendal (M).