Byggstopp med Miljöpartiet

Idag säger sig miljöpartiets Yvonne Ruwaida presentera platser som miljöpartiet vill bygga på, främst gäller det Södermalm, Östermalm och Bromma. En genomgång av siffror och platser visar att partiet bluffar. Miljöpartiet har sedan valet röstat nej till 7 556 nya bostäder. I de nämnda stadsdelarna fördelar sig avslagen såhär: Södermalm -355 bostäder, Östermalm -1 015 bostäder och Bromma -875 bostäder.  

– Att hävda att miljöpartiet vill bygga stämmer inte med verkligheten. Sedan valet 2006 har de motarbetat 7 556 nya bostäder, där mer än 15 000 stockholmare skulle kunna bo. De som tydligast drabbas av Miljöpartiets ovilja att bygga är unga som tvingas att bo kvar hemma. Att inte låtsas om detta för att valet närmar sig är inte hederligt, säger stadsbyggnads- och fastighetsborgarrådet Kristina Alvendal (M).

– Om miljöpartiet menar allvar med först rösta emot tusentals lägenheter och sedan hitta annan plats för dem på Södermalm eller Östermalm så är det mark motsvarade Tanto eller Gärdet som behövs. Det är ett mycket dåligt och märkligt sätt att vilja bygga på, säger Kristina Alvendal (M).