Årets torghandlare utsedd

Stockholms stad har utsett Ömer Aktay till årets torghandlare. Ömer Aktay fick bäst betyg i en undersökning med anonyma provköp som genomförts av Fastighetskontoret och Galepo Restaurangkonsult bland handlarna på Hötorget.

– Torghandeln i Stockholm är en viktig del av den levande stadsbilden. För att handeln ska fungera väl krävs hög kvalitet och god service. Jag är glad att idag kunna kora årets torghandlare, säger stadsbyggnads- och fastighetsborgarrådet Kristina Alvendal (M).

– Det är kul att uppmärksammas. Vi satsar på att ha en positiv attityd och hålla hög kvalitet med fräscha varor och bra priser. De fyra grabbarna som arbetar för mig gör ett jättebra jobb, säger Ömer Aktay.

Undersökningen visar att handlarna ger bra service och håller vad de lovar. Under tre dagar kontrollerades bland annat kunnighet, uppläggning, renhållning, prislappar, varornas vikt och om korrekt växel givits till kunderna. Undersökningen är en del i Fastighetskontorets arbete för en ännu bättre Hötorgshandel. En annan del i detta är den konferens som kontoret för första gången anordnade med torghandlarna i början av februari. Konferensen ägnades bland annat åt planering och diskussion kring vilka gemensamma regler som ska gälla på torget.