Podcasten Stadsutvecklarna

Kristina Alvendal programleder podcasten Stadsutvecklarna.

Som flera medier har rapporterat om sedan premiäravsnittet sändes 2020 programleder Kristina Alvendal den populära podcasten Stadsutvecklarna, där hon samlar kunniga och framtidsspanande gäster för att prata stadsutveckling utifrån olika perspektiv. Ämnen som diskuterats i podden är bland annat arkitekturen, trafiken, kulturen, idrotten, tryggheten, barnen och klimatet.

Jubileumsavsnittet, som också spelades in som vodcast, leder Kristina Alvendal ett samtal med sju representanter från de politiska ungdomsförbunden där diskussionen kretsar kring konsten att bygga en levande stad.

Se och lyssna till Stadsutvecklarnas jubileumsavsnitt och vodcast här.

Podden finns där poddar finns, bland annat här.

Dags för comeback!

Kristina Alvendal, MIPIM-mässan 2022

Intervju publicerad i Fastighetsvärlden 15 mars 2022.

Under de gyllene åren innan Lehmankraschen 2008 var 1.500 svenskar anmälda till Mipim. Är det en utopi att tro att det kan ske igen? Mipimveteranen Kristina Alvendal ser nyttiga frågor ställas och hoppas att mötets kraft ska ge ett uppsving.

Utdrag ur intervjun:

Med pandemin har ännu ett argument lagts till listan över anledningar att inte åka utomlands för att nätverka och skapa nya affärer. Sedan tidigare finns klimatfrågan och kostnaden som två aspekter som kan få både kommuner och näringsliv att tveka. Men Kristina Alvendal, styrelseproffset med decennier av Mipimbesök bakom sig, minns när osäkerheten började smyga sig på.

– Det började några år innan panedmin, att folk diskuterade huruvida man ska åka eller inte. Före dess sågs det som en självklarhet. Nu är vi lite i ett yrvaket läge när möjligheten plötsligt finns. De senaste veckorna har jag känt av en ketchupeffekt i och med att restriktionerna släppte i Sverige, säger Kristina Alvendal.

Läs gärna intervjun i sin helhet genom att klicka här.